Alkon huhtikuun litramyynti oli samaa tasoa verrattuna vuoden 2024 vastaavaan ajankohtaan. Litramyyntiä nosti pääsiäisen ajoittuminen tänä vuonna huhtikuulle. Myynti litroissa oli 5,9 miljoonaa litraa.
Viinien myyntilitrat nousivat 1,5 prosenttia, kun panimotuotteiden myynti laski 8,6 prosenttia ja väkevien 3,7 prosenttia. Alkoholittomien litramyynti nousi 38,4 prosenttia. Punaviinien myynti nousi lähes 8 prosenttia ja roseeviinien reilut 11 prosenttia. Valkoviinien myynti laski noin kaksi prosenttia ja kuohuviinien noin viisi prosenttia. Tarkemmat myyntitilastot löytyvät Alkon verkkosivuilta.
”Asiakkaita innosti huhtikuussa erityisesti Espanjan ja Italian punaviinit, kun taas valkoviineissä erityisesti Ranska nosti päätään. Espanjalaiset ja italialaiset viinit ovat hinta-laatusuhteeltaan hyviä ja maultaan suomalaiseen suuhun sopivia. Ranskalaiset valkoviinit ovat suomalaisille ennen kaikkea laatuvalinta, ja tämä tuntui korostuneen pääsiäisen ostoskorissa”, kertoo tuoteviestintäpäällikkö Anri Lindström.
Litramääräisesti punaviiniä myytiin huhtikuussa eniten Chilestä, Italiasta ja Espanjasta. Valkoviineissä Chile pitää litramyynnin ykkössijaa, seuraaviksi sijoittuivat Saksa ja Etelä-Afrikka.
Alkosta kesän nappivalinnat
Alkon kesävalikoima on kasvanut tarkkaan poimituilla uutuuksilla, joista löytyy vaihtoehto moniin erityisiin kesähetkiin. Pitkin vuotta Alkon asiakkaat pääsevät nauttimaan valikoimaan tulevista uutuuksista, joita tulee vuosittain tarjolle noin 2 500 – päivittäin keskimäärin kahdeksan uutuutta.
Lindströmin mukaan kausituotteita yhdistää raikkaus ja rentous: ” Kesän kausituotteissa meiltä löytyy tuotteita ihan jokaiseen makuun ja hintaluokkaan – haitpa sitten juomia kesän ruokapöydän antimille, seurusteluun, piknikille tai mökkiviemisiksi. Viinit keskittyvät klassisiin viinimaihin kuten Ranskaan ja Italiaan. Oluet säestävät monipuolisesti grilliherkkuja. Kausituotteiden liköörit, juomasekoitukset ja viinijuomat tuovat mukanaan tuulahduksen kesän marjaisia ja hedelmäisiä makuja.”
”Kesän juomatarjoiluissa kekseliäisyys, visuaalisuus ja helppous on avainasemassa. Juomatarjoilun ulkoasuun voi panostaa vaikkapa tuunatuilla jääpaloilla. Jääpalamuottiin voi laittaa marjoja, hedelmiä tai vaikkapa syötäviä kukkia. Uskallan veikata, että näillä kikoilla yllätät kesävieraat iloisesti”, Lindström vinkkaa.
Kesän juhlissa on hyvä muistaa myös alkoholittomat vaihtoehdot: ”Esimerkiksi mocktailbaari on loistava lisä kesäjuhliin, brunssille tai illanviettoon. Tähän voit kysyä rohkeasti vinkkejä asiantuntevilta myyjiltämme.”