Ruoka-alan kasvun mahdollisuudet ja haasteet nousevat esiin Elintarvikepäivässä, joka kokoaa yhteen satoja osallistujia 13. toukokuuta Finlandia-talolle. Päivän aikana pureudutaan siihen, miten ruoka-ala pystyy vauhdittamaan koko Suomen kasvua yhteistyön, osaamisen ja innovaatioiden voimin.
Koko Suomi hakee kasvua. Ruoka-ala haluaa vastata huutoon omalla panoksellaan, sillä ruoka-alalla on yhteiskunnassamme poikkeuksellisen vahva rooli.
Ruoka työllistää Suomessa 320 000 henkeä. Tiesitkö, että elintarviketeollisuuden vipuvaikutus työllisyyteen on teollisuuden toimialoista suurin – yksi työpaikka elintarviketeollisuudessa synnyttää kolme muuta työpaikkaa ruokatuotannon laajaan verkostoon!
Kasvun hyvän kierteen ruokkiminen on tänä vuonna teemana alan asiantuntijoiden päätapahtumassa Elintarvikepäivässä. Ruoka-alalla yhdistyvät eri tieteenalat, teknologiat ja teollisuudenalat. Hyvässä kasvun kierteessä ne kaikki ruokkivat toisiaan.
Satoja osallistujia kokoavassa tapahtumassa Elintarviketeollisuusliiton (ETL) hallituksen puheenjohtaja, Atria Oyj:n toimitusjohtaja Kai Gyllström linjaa avauspuheenvuorossaan reunaehtoja, joilla ruoka-alan kasvua saadaan vauhditettua.
RaboResearch Food & Agribusinessin Global Strategist Cyrille Filott tuo kansainvälisenä asiantuntijana näkemyksiä siitä, miten ruoka-ala voi navigoida turbulentissa toimintaympäristössä menestyksekkäästi.
Paulig Oy:n talousjohtaja Juha Väre käsittelee vahvan kansainvälisen kasvun komponentteja ja valtakunnansovittelija Anu Sajavaara tulevaisuusvuoropuhelua keinona parantaa kilpailukykyä ja peräänantamattomuutta.
Kasvun eväitä käy läpi päivän aikana kaikkiaan yli 30 huippupuhujaa, jotka tarkastelevat muun muassa
- markkinoiden roolia sekä datan ja digitalisaation hyödyntämistä mahdollistamassa tehokkaampaa ja vastuullisempaa toimintaa,
- osaajien saatavuutta kasvun kivijalkana ja maineen merkitystä alan vetovoimaan,
- brändejä ja vientiä rakentamassa suomalaisen ruuan tunnettuutta maailmalla,
- tavoiteltavaa sääntely-ympäristöä, joka tukee ruokayritysten kehitystä,
- ruokapalveluja hyvinvoinnin luojana sekä
- tutkimuksen, kehittämisen ja innovaatioiden merkitystä kasvun kierteessä.
Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita Elintarvikepäivään!
Aika: Tiistai 13.5. klo 9.30–18.00
Paikka: Finlandia-talo, Mannerheimintie 13, 00100 Helsinki
Ilmoittaudu 12.5. mennessä TÄSTÄ (valitse: median edustaja, pressikortti tms. vaaditaan)
Tapahtuman järjestää Elintarviketeollisuusliitto yhdessä Elintarvikkeiden Tutkimussäätiön kanssa. Elintarvikepäivä toteutetaan livenä, etäosallistuminen ei ole mahdollista eikä puheenvuoroja striimata. Koko ohjelma löytyy TÄÄLTÄ.