Pellervon taloustutkimus PTT, Luonnonvarakeskus ja REINU econ järjestävät 9.6. webinaarin, jossa tarkastellaan ruokaketjun rakenteita ja toimivuuteen vaikuttavia tekijöitä neljässä tarjontaketjussa: maito, liha, vilja sekä vihannekset ja hedelmät.  

Tarkastelussa pureudutaan yhtäältä siihen, mikä ketjuissa toimii ja toisaalta mitkä ovat keskeiset ongelmat. Markkinoiden toimivuutta tarkastellaan niin alkutuotannon, teollisuuden kuin lisäarvon kasvattamisen näkökulmasta.

Samalla julkaistaan neljä toimialakatsausta, joissa avataan mm. eri tarjontaketjujen rakenteita, raaka-aine- ja rahavirtoja sekä tuottajien yhteistoimintaa.

Aika: 9.6. klo 10-11.30
Paikka: webinaari Teams-alustalla

Ilmoittaudu tästä: https://link.webropol.com/ep/ruokaketjukesa25

Lähetämme sinulle linkin webinaariin tilaisuuden alla.

Ohjelma

Tilaisuuden avaus, tutkimusjohtaja Sari Forsman-Hugg, PTT

Mikä tarjontaketjuissa toimii, mitkä ovat keskeiset ongelmat: Toimialakatsausten esittely

  • Maitosektori, maatalousekonomisti Kyösti Arovuori, REINU econ
  • Lihasektori, erikoistutkija Csaba Jansik, Luke
  • Viljasektori, maatalousekonomisti Mauri Yli-Liipola, PTT
  • Vihannes- ja hedelmäsektori, Csaba Jansik, Luke

Kysymyksiä ja keskustelua

Tilaisuus on osa ”Ruokaketjun toimivuus ja arvonmuodostus” -hanketta (2023–2026), jota toteuttavat PTT, Luonnonvarakeskus ja REINU econ. Hankkeen päärahoittajana on Maatilatalouden kehittämisrahasto Makera. Lisäksi hanketta rahoittavat Elintarviketeollisuusliitto ry, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry ja Päivittäistavarakauppa ry.

source

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *