CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundation jatkaa perustajansa Martti Ahtisaaren rauhanvälityksen perintöä kunnioittavien seminaarien sarjaa ja tuo yhteen kansainvälisiä päättäjiä ja asiantuntijoita keskustelemaan rauhasta ja rauhanvälityksen tulevaisuudesta. Dar es Salaamissa 15. toukokuuta järjestettävän Martti Ahtisaari Legacy -seminaarin pääpuhujina toimivat tasavallan presidentti Alexander Stubb ja Tansanian ulkoministeri Mahmoud Thabit Kombo. Genevessä 22. toukokuuta järjestettävän tilaisuuden pääpuhujana on Kosovon presidentti Vjosa Osmani Sadriu.
Tansanian Dar es Salaamissa 15. toukokuuta 2025 järjestettävän seminaarin pääteemoja ovat Tansanian vahva rauhanvälityksen perinne ja maan keskeinen rooli Itä-Afrikan alueellisessa turvallisuudessa. Tilaisuudessa keskustellaan lisäksi Martti Ahtisaaren rauhanvälityksen perinnön vaikutuksista nykypäivänä ja tulevaisuudessa. Seminaarin avauspuheenvuoron pitää Tansanian ulkoministeri Mahmoud Thabit Kombo ja pääpuhujana on Suomen tasavallan presidentti Alexander Stubb.
CMI järjestää seminaarin yhteistyössä Tansanian ulkoasioista ja Itä-Afrikan yhteistyöstä vastaavan ministeriön, Centre for Foreign Relations Tanzanian (CFR) sekä Suomen Tansanian-suurlähetystön kanssa. Seminaari järjestetään tasavallan presidentti Alexander Stubbin ja hänen puolisonsa Suzanne Innes-Stubbin 14.–16. toukokuuta järjestettävän valtiovierailun aikana. Valtiovierailu juhlistaa Suomen ja Tansanian 60-vuotisia diplomaattisuhteita.
Dar es Salaamin tilaisuus alkaa 15.5. klo 9.00 paikallista aikaa, ja median edustajat pääsevät tilaisuuteen ilmoittautumalla CMI:n viestintätiimille 14.5.2025 mennessä. Tilaisuutta pääsee seuraamaan myös suorana lähetyksenä alkaen klo 9.00 Suomen aikaa myöhemmin CMI:n verkkosivuilla julkaistavan linkin kautta.
Tansanian tapahtumaa seuraa Genevessä, Sveitsissä, 22. toukokuuta 2025 järjestettävä seminaari, jonka pääpuhujana on Kosovon presidentti Vjosa Osmani Sadriu. Presidentin puheenvuoroa seuraa korkean tason paneelikeskustelu, jossa syvennytään humanitaariseen diplomatiaan ja johtajuuden merkitykseen rauhan edistämisessä. Keskustelemassa paneelissa ovat muun muassa Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun yhdistysten kansainvälisen liiton (IFRC) toimitusjohtaja ja pääsihteeri Jagan Chapagain ja YK:n apulaispääsihteeri ja koulutus- ja tutkimuslaitos UNITARin pääjohtaja Michelle Gyles-McDonnough. Keskustelu pohjautuu Martti Ahtisaaren näkemykseen johtajuudesta, jonka keskiössä ovat paitsi rohkeus ja käytännönläheisyys, myös vahva usko monenväliseen yhteistyöhön.
Geneven tilaisuus alkaa 22.5. klo 16.00 paikallista aikaa, ja median edustajat pääsevät tilaisuuteen ilmoittautumalla CMI:n viestintätiimille 18.5.2025 mennessä. CMI järjestää tilaisuuden yhdessä Suomen Geneven pysyvän edustuston, Interpeacen ja Geneva Graduate Instituten kanssa.
CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundation järjestää vuoden 2025 aikana sarjan perustajansa perintöä kunnioittavia seminaareja eri puolilla maailmaa. Tilaisuudet tuovat yhteen poliittisia johtajia, käytännön toimijoita sekä yksityisen sektorin ja kansalaisyhteiskunnan edustajia. Tilaisuuksilla pyritään synnyttämään keskusteluita rauhasta ja rauhanrakentamisen tulevaisuudesta sekä rakentamaan siltoja ja vahvistamaan yhteistyötä ja vuoropuhelua eri ihmisten ja toimijoiden välillä. Aiemmat seminaarit on järjestetty Ankarassa, Brysselissä, Pretoriassa ja New Yorkissa.