Commu on viime vuosina kasvanut Tampereelta koko Suomen kattavaksi auttamisen alustaksi. Nyt järjestetty tapahtuma oli vastaus kasvavaan avuntarpeeseen, jonka taustalla ovat muun muassa inflaatio, elinkustannusten nousu ja yleinen epävarmuus. Apua tarvitsevien joukossa oli erityisesti pienituloisia perheitä, opiskelijoita, eläkeläisiä ja maahanmuuttajia.

#1000tekoa -tapahtuma toi yhteen ihmisiä eri elämäntilanteista ja kulttuuritaustoista. Ukrainalainen perhe kertoi löytäneensä tapahtumasta ensimmäistä kertaa yhteisön uudessa kotikaupungissaan. Perheenäiti Nataliia Danilenko kiitteli erityisesti sitä, kuinka hyvin lapset viihtyivät ja kuinka tapahtuma antoi toivoa uudessa arjessa.

”Olemme paenneet sotaa ja rakentaneet elämää uudelleen täällä Suomessa. Tällaisessa tapahtumassa tuntee, ettei ole yksin”, Danilenko kertoi. ”Lapset olivat onnellisia saadessaan leikkiä muiden kanssa, ja meille aikuisille jaettu ruoka ja lämpimät sanat merkitsivät todella paljon. Tunsin, että olemme tervetulleita ja että meistä välitetään.”

Myös 78-vuotias eläkeläinen Leena H., kertoi saaneensa tapahtumasta enemmän kuin osasi odottaa.

”Minulle tämä ei ollut pelkkä ruokakassi. Tunsin, että joku oikeasti ajattelee meitä eläkeläisiäkin. Sain lämpimän aterian ja juttuseuraa, ja se merkitsi enemmän kuin osaavat ehkä edes arvata”, Leena kertoi. ”Tuntui kuin olisi hetkeksi kuulunut johonkin. Se ei ole vanhana enää itsestäänselvyys.”

Yksi sovellus, kymmeniä kumppaneita ja tuhansia pieniä hyviä tekoja

Commun perustaja Karoliina Kauhanen kertoo, että tapahtuman tarkoitus on ollut alusta lähtien enemmän kuin vain aineellisen avun tarjoaminen. Hänen mukaansa kyse on siitä, ettei kukaan jää yksin ja että jokaisella on oikeus tulla kohdatuksi ja kuulluksi. ”Pienillä teoilla voi olla suuri merkitys, ja juuri nyt on erityisen tärkeää pitää huolta toisistamme.”

Commun keräämä käyttäjädata osoittaa, että avuntarve on kasvanut koko maassa. Eniten huolta aiheuttavat mielenterveys, yksinäisyys ja ruoka-avun tarve. Tämän vuoden tapahtuman täyttyminen 24 tunnissa kertoo siitä, kuinka suurta tarve konkreettiselle tuelle tällä hetkellä on.

Tapahtuman toteuttamiseen osallistui laaja joukko yrityksiä ja organisaatioita. Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy:n viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Heidi Heinänen totesi, että tapahtuma antoi heidän työntekijöilleen mahdollisuuden osallistua konkreettisesti yhteiskunnallisesti merkitykselliseen toimintaan. Siemens Osakeyhtiön kestävän kehityksen johtaja Lars Maura kertoi, että he halusivat jatkaa viime vuoden hyväntekemistä ja innostaa myös muita yrityksiä mukaan. Tampere-talo-konsernin toimitusjohtaja Paulina Ahokas puolestaan painotti tapahtuman yhteisöllistä arvoa ja kulttuurin saavutettavuuden merkitystä kaikille.

Tapahtuman yhteistyökumppaneina toimivat Hannes Snellman, Siemens, Tampereen kaupunki, Pirkanmaan Osuuskauppa, Eduix, ARVA ry sekä Tampere-talo-konserni yhdessä Akun Tehtaan, NoHo Partnersin ja AiCanin kanssa.

Ruokakasseihin elintarvikkeita lahjoittivat Arla, Leipomo Rosten, Ikea, Jalofoods, Pirkka, Pirkanmaan Osuuskauppa ja 24Rent. Lounaiden toteutuksesta vastasivat muun muassa NoHo Partners, Tredu Tampereen seudun ammattiopisto, Kariniemen, Jalotofu, Novacafi ja Vegepörssi. 

Mukana oli myös muita tukijoita, kuten Brave Teddy, Content Corner, Viestipaino Oy ja Printworks.

Suuri kiitos tapahtuman kävijöille, commulaisille ja kumppaneille kun laitoitte hyvän kiertämään!

source

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *